Lista de citit: 15 octombrie

Lecturi1

Lista de citit e o postare zilnică în care vă recomandăm materiale interesante (sau subiecte de neocolit) despre alegeri:

În turul doi, Victor Ponta ar putea lua 53,5% din voturi. Conform celui mai recent sondaj de opinie, realizat de INSCOP la comanda Adevărul, candidatul PSD-UNPR-PC avea la începutul lui octombrie 40,6% din intenția de vot în primul tur, iar Klaus Iohannis, ACL, 30,1%. Pe locul trei, ar fi Elena Udrea, PMP, cu 6,7%. Candidatul independent Monica Macovei are 4,6% din intențiile de vot, la egalitate cu Teodor Meleșcanu. Sociologul Barbu Mateescu trage câteva concluzii pe marginea noilor cifre.


 

Cine este Valer Marian, senatorul care a spus primul că Ponta ar fi ofiţer acoperit? Adevărul îi face un scurt profil: fost procuror înainte de ’89, a intrat în presă după ’89 și-n PSD în 2008, când a și devenit senator de Satu Mare. În 2012 a fost reales, iar în 2013 a fost exclus din grupul PSD din Senat după o serie de atacuri la adresa liderilor partidului.

 


Povestea agentului acoperit continuă. În 1999, pe când era procuror pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Victor Ponta a participat alături de reprezentanți ai mai multor servicii de informații românești la un forum anticorupție în Statele Unite, scrie Hotnews. Deși premierul are evenimentul trecut în CV, unii dintre participanți nu-și mai amintesc dacă i-a însoțit sau nu în State. Premierul nu a răspuns întrebărilor despre subiect puse de jurnaliștii Hotnews.


 

Zi plină în Justiție. Deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupție inițiat de DNA în octombrie 2013. Mitrea e acuzat că în perioada în care a fost ministru al Transporturilor a numit-o pe Irina Jianu la șefia Inspectoratului de Stat pentru Construcții în schimbul unor lucrări la casa mamei sale. Iar liderii PSD, Ilie Sârbu și Viorel Hrebenciuc sunt urmăriți penal într-un dosar privind retrocedarea ilegală a 90.0000 de hectare de pădure. Viorel Hrebenciuc a fost adus la DNA Brașov de jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>