Lista de citit: 20 octombrie

Lecturi1

Lista de citit e o postare zilnică în care vă recomandăm materiale interesante (sau subiecte de neocolit) despre alegeri:

Dan Șova visa la șefia PSD-ului. Stenograma unei întâlniri pe care au avut-o vinerea trecută liderii PSD Dan Șova și Viorel Hrebenciuc a apărut în presă după ce ambii au ajuns la DNA în dimineața acestei zile. Cei doi au fost interceptați în timp ce puneau la cale perioada post-Ponta. Hrebenciuc – vicepreședinte al Camerei Deputaților, urmărit penal într-un dosar de corupție privind retrocedarea câtorva zeci de mii de hectare de pădure, cu un prejudiciu de peste 300 milioane de euro, și un politician cu o recunoscută specializare în jocurile de culise – i-ar fi promis lui Șova (căruia i se adresa cu „boss”) susținere pentru a deveni președintele PSD. La schimb, Șova, care este purtătorul de cuvânt al partidului și președintele Comisiei de arbitraj și integritate a PSD, s-ar fi angajat să promoveze o lege privind amnistia și grațierea și modificarea alteia privind traficul de influență. Hrebenciuc și Șova sunt amândoi urmăriți penal de DNA pentru trafic de influență.


 

Mesaje anti-Iohannis prin Poștă. Unii pensionari din București au primit împreună cu pensia câte un pliant în care erau anunțați că Iohannis le va tăia pensiile dacă iese președinte și erau îndemnați să voteze cu Victor Ponta. ACL acuză PSD de campanie murdară. Poșta Română, care este o companie națională a statului, spune că e vorba de un contract de marketing direct încheiat cu PSD-ul și că „are solicitări şi din partea altor partide implicate în campania electorală din 2014, la care va da curs, în situaţia în care părţile răspund criteriilor privind încheierea unui contract comercial”. Poșta Română este condusă, scrie Gândul la finele unui reportaj în căutarea pensionarilor care au primit astfel de pliante, de către directorul general interimar Alexandru Petrescu, care este și vicepreședinte PSD Diaspora și membru în Consiliul de Supraveghere al CFR Călători.


 

Bilanțul perioadei de transferuri. Câștigătorii, conform unei analize Hotnews.ro care face bilanțul pentru aproape fiecare județ, sunt PSD și PMP. Câte o sută de primari și consilieri locali, spun liderii locali, ar fi trecut la PSD în Argeș și Maramureș. La București, PNL-PDL au pierdut majoritatea din Consiliul Local după ce cinci consilieri PDL au trecut la PMP.


 

Mândri că suntem români, la TVR. De sâmbătă, 18 octombrie, un spot de promovare a unui festival al vinului din Vrancea care se încheie cu „mândri că suntem vrânceni, mândri că suntem români” este difuzat pe TVR.  Pagina de media scrie că poziția TVR este că nu își asumă responsabilitatea pentru „conținutul spoturilor publicitare, în masura în care acestea respectă reglementările CNA”.  Festivalul este organizat în ultima săptămână a campaniei electorale, mai târziu decât de obicei, conform Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>