Despre proiect

Alegeri 2014 este un proiect al echipei Decât o Revistă în care vom documenta, în cuvinte și imagini, campania pentru alegerile prezidențiale. Vom urmări principalii candidați prin tară, ne vom uita la cifre, la oameni și vom privi cu ochi proaspeți procesul electoral. Vom căuta povești, vom experimenta cu feluri noi de a împacheta informațiile, și vom încerca să descifrăm, împreună cu voi, ce înseamnă acest moment. Pentru orice feedback, idei sau sugestii ne găsiți, ca de obicei, la [email protected]

Simina Mistreanu e jurnalist cu opt ani de experiență în România și Statele Unite. A lucrat ca reporter pe politic și breaking news la The Oregonian, un ziar regional din Portland, Oregon. Și-a luat masterul în jurnalism de la University of Missouri în cadrul unei burse Fulbright, iar înainte a scris pentru Wall-Street.ro, Decât o Revistă și Esquire România.

Ani Sandu lucrează de 10 ani pe știri la diferite posturi de radio din țară. Din 2012 până în august anul acesta a fost corespondentul în Statele Unite al Radio România Actualități, de unde a transmis despre campania electorală din 2012, afacerile externe ale SUA și închisoarea de la Guantanamo.

Alexandra Dincă e un fotograf independent de 27 de ani din București care a studiat jurnalismul și antropologia. A participat la Foundry Photojournalism Workshop în Istanbul și a fost selectată ca parte a unui grup de 10 fotografi la Noor Masterclass in Documentary Photography. A lucrat pentru UNICEF, Deep Graha (India) și Asociația PAVEL și a avut expoziții la Parlamentul României și Parlamentul European.

Ioana Moldovan e fotograf freelance și lucrează cu Al Jazeera English, Vice, Radio France Internationale și Art of Living Magazine. A absolvit Academia de Studii Economice și a obținut un master în relații internaționale. A făcut parte din Noor Masterclass in Documentary Photography.

Andrei Pungovschi este fotograf și editor foto la Decât o Revistă și colaborator la Agence France Presse. A studiat fotojurnalism la University of Missouri cu o bursă Fulbright. Din 2005 până în 2010 a lucrat la Mediafax. Fotografiile sale au apărut în publicații precum Associated Press, The Guardian, International Herald Tribune, The Christian Science Monitor, Al Jazeera și Esquire România.

Mircea Reștea lucrează de 14 ani ca fotojurnalist. A fost profesor de matematică până când a descoperit fotografia în orașul său natal, Oradea. În București, a lucrat la publicații precum Realitatea Românească, Cotidianul și România Liberă și a colaborat cu Agence France Presse, Associated Press, Marie Claire România și Men’s Health.

Oana Sandu este reporter la Decât o Revistă, unde scrie în principal despre probleme sociale precum identitatea romă, sărăcie și dizabilități intelectuale. Anul trecut a câștigat premiul principal la Superscrieri, o competiție de jurnalism narativ. Lucrează în media de aproape 10 ani, timp în care a scris despre educație la Adevărul și despre politică la Europa FM.

Gabriel Dobre este unul dintre editorii co-fondatori ai Decât o Revistă. A fost senior editor timp de trei ani la ediția din România a revistei Esquire și e membru în boardul organizației de drepturile omului ActiveWatch. În ultimii cinci ani a scris despre subiecte precum transformarea unui sat pescăresc într-o stațiune turistică în vogă, profilul unui activist care a candidat la primăria Bucureștiului sau reportaje despre ce face economia Germaniei să funcționeze și a Greciei nu.

Adrian Lungu a lucrat mai bine de 12 ani în presa românească. A scris despre politică internă și internațională, economie, mediu, educație, politici și guvernanță. Înainte de a deveni senior editor la Decât o Revistă, în 2011, a coordonat timp de șapte ani departamentul editorial al EurActiv.ro, un portal despre politici ale Uniunii Europene. În 2006 a obținut un certificat în studii europene contemporane de la University of Birmingham, în Marea Britanie.

Este

1 comentariu

  1. Dragos

    Imi place site-ul, mai mult decat Romania Libera, ziare.com, tvr.ro sau altii. Good job, am sa revin ca sa aflu cum decurge al doilea tur de scrutin.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>