Averile candidaților la președinție – Infografic

Sursa datelor: Agenția Națională de Integritate

Sunt

9 comentarii

 1. Datele nu mi se par corecte. Dan Diaconescu nu are masina? Lol.
  un google mai tarziu “Diaconescu mai detine un iaht de 2.000.000 de euro, ancorat intr-un port francez, un Rolls-Royce Phantom de 385.000 de euro, un Rolls-Royce Drophead de 340.000 de euro si un Bentley Flying Spur, de 200.000 de euro. ” poate intre timp le-a pierdut, totusi, nu cred ca datele astea sunt corecte.

  Si doi, nu aveti nici un mod de a viziona in total averea fiecaruia. Averea este o suma, un numar. Nu dati nici un numar in legatura cu asta. Va legati de numarul de masini, dar daca am 4 masini proaste si altul are 2 masini scumpe. La apartamente va luati dupa spatiul in metri patrati, nu conteaza mai mult pretul pe metru patrat al imobilului in cauza? Nu mai continui, ati inteles.

  Dezamagitor, in continuare este nevoie de vizualizarea datelor pentru ca oamenii sa inteleaga numerele, nu ca sa mai facem noi ceva cool de dat cu click si vazut animatii…

  Reply
  • Quickdata
   Quickdata
   Author

   Salut, Vlad,

   Datele sunt luate din ceea ce au declarat ei la ANI. Ce spune Google nu sunt informatii verificate pe care sa le putem include in infografic.
   Este posibil ca acele bunuri sa fie pe numele altor persoane sau sa fie detinute de o firma a lui si atunci in niciunul din cazuri nu intra in averea lui personala. Mai este posibil sa fi mintit in declaratia de avere, dar asta nu avem noi sa verificam :)

   Nu putem vizualia averea totala a fiecaruia pentru ca nu avem cum sa evaluam corect valoarea terenurilor si a bunurilor pe care le detin. De exemplu, care este casa de 202 mp pe care Monica Macovei o detine in satul Ostatu?
   Iar zona de venituri este vorba de venit pe ultimul an care, din nou, nu se poate adauga la o suma totala.
   Pentru a putea vizualiza corect datele trebuie sa comparam mere cu mere.
   La pretul maisinilor pe care l-ai dat exemplu, doamna Udrea decalara ca a vandut un Porsche Cayenne Turbo cu 5000 de euro, luam aceasta suma ca referinta? :)
   Iar in decalaratia lui Victor Ponta scrie ca are un Fiat din 2010 si un Citroen din 2012. Care este valoarea celor 2 masini? Nu este specificat nici macar modelul.
   Cand vizualizezi date esti obligat sa te limitezi la ce iti permite setul de date.
   Ar fi fost frumos sa se poata face sume totale si o comparatie intre aceste sume dar din pacate formatul in care sunt declaratiile de avere in momentul de fata nu permite acest lucru.

   Ne pare rau ca esti dezamagit dar poate este un punct de plecare spre modificarea acestor declatii. Cine stie.

   O zi faina!

   Reply
 2. Sonia

  Verificati mai bine declaratiile de avere. Monica Macovei mai are o casa de locuit in satul Ostatu din comuna Corbeanca, de peste 300 mp, pe care nu ati pus-o la socoteala.

  Reply
 3. Alexandru

  Dragut. Mi se pare interesant ca, spre exemplu, Dan Diaconescu are un venit de 4000 Euro in 2013, desi a vandut bunuri de 1,7 milioane de Euro. Pai atunci cum se calculeaza veniturile astea, ma intreb? :)

  Reply
 4. Pingback: Tech News – 26 octombrie 2014 | revoblog.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>