Ultimele articole

Mostenirea

Ultimul vot al președintelui

Într-un București mobilizat pentru vot mai mult ca alte dăți, Traian Băsescu a votat pentru ultima oară în calitate de președinte. De Adrian Lungu În pasaj la Muncii s-a decopertat…

Alergăm pentru Mihnea

Celălalt 16 noiembrie

O colecție de vești și povești non-electorale, dintr-o zi care, pentru alții înseamnă și altceva decât turul doi al prezidențialelor. Culese offline și online.  – Lana. Un cuplu petrece o…

teve19

#Alegeri2014: Ziua turului doi

Pe 16 noiembrie vom fi prin secții de votare, prin oraș și apoi pe la sediile candidaților. Adunăm aici ce punem pe Facebook, Twitter și Instagram sau primim de la colaboratori și prieteni, adică lucrurile pe care le aflăm, oamenii cu care stăm de vorbă și tot ce ni se mai pare interesant.

tricoriada Ponta

Tricoriada lui Ponta

„Astăzi am primit din nou un telefon. Inițial am crezut că vor să răspund unui sondaj, se auzea sunet de call-center și numele «Ponta» rostit la interval scurte din voci diferite. O căutau pe mama, bineînțeles”.

iohannis_moldova_5

Iohannis și Moldova

Rezultatele alegerilor în Moldova au colorat harta regiunii în roșu după primul tur. În majoritatea județelor, candidatul Alianței Creștin Liberale, Klaus Iohannis, a pierdut la distanță mare în fața liderului PSD Victor Ponta. Cu o populație în scădere și mulți primari care au migrat recent la PSD, Moldova pare adjudecată. Doar că moldovenii nu votează pe cât de unitar pare, iar pentru Iohannis fiecare vot poate fi decisiv.

O privire de ansamblu a votului din diaspora

Victor Ponta, care a câștigat 40,33% din voturile exprimate pe 2 noiembrie, a primit mai multe voturi în Brazilia, Pakistan, Palestina, Coreea de Nord, Moldova și în Zimbabwe – aici, din cei 6 români care au votat, patru l-au susținut pe Victor Ponta, al cincilea pe Mircea Amariței, candidatul Prodemo, iar ultimul a votat-o pe Monica Macovei.

ad-1268

Udrea, final de campanie

La câteva minute după 21:00, Udrea, îmbrăcată în albastru-deschis, s-a așezat în fața politicienilor din PMP, atent aranjați înainte de consilierul său politic.