Lista de citit: 27 octombrie

Lecturi1

Lista de citit e o postare zilnică în care vă recomandăm materiale interesante (sau subiecte de neocolit) despre alegeri:

Sondaje. Un sondaj de opinie realizat de Centrul de Cercetări și Studii Calitative și Cantitative, o casă de sondaj asociată Partidului Național Liberal, arată că Victor Ponta, candidatul Partidului Social Democrat la prezidențiale, ar obține 36 la sută din voturi în primul tur, iar Klaus Iohannis, candidatul Alianței Creștin Liberale, ar lua 30 la sută din voturi. În al doilea tur, rezultatul ar fi indecis, 50-50 la sută. Pe de altă parte, un sondaj al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie, instituție condusă de fostul strateg PSD Vasile Dâncu, arată că Ponta ar obține 41 la sută din voturi în primul tur, față de 30 de procente ale lui Iohannis. În al doilea tur, Ponta ar urma să câștige cu 55 la sută față de 45 la sută, potrivit sondajului citat de Gândul.


 

Dezbatere electorală. Institutul pentru Politici Publice vrea să organizeze o dezbatere electorală cu candidații la președinție miercuri, 29 octombrie, de la ora 19:00 la Palatul Parlamentului. Inițial, institutul invitase primii șase candidați clasați în sondajele de opinie. Însă vineri seara, Victor Ponta a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că va participa doar dacă vor fi invitați toti cei 14 candidați înscriși în cursa electorală. Institutul a anunțat că acceptă condiția lui Ponta și invită toți candidații la dezbatere, potrivit HotNews.


 

Analiza săptămânii electorale. Consultanții de la SmartPolitics publică analiza săptămânii electorale, inclusiv care este potențialul impact al vârtejurilor din PSD asupra campaniei lui Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>