Lista de citit: 28 octombrie

Lecturi1

Lista de citit e o postare zilnică în care vă recomandăm materiale interesante (sau subiecte de neocolit) despre alegeri:

Monica Macovei a dat un interviu cuprinzător celor de la Metropotam în care vorbește despre programul ei, dar e întrebată și care îi sunt pozițiile pe teme mai de nișă, precum legalizarea marihuanei (să consultăm populația prin referendum) sau căsătoriile gay (nu e pentru, dar spune că e împotriva discriminării homosexualilor).


 

Afaceristul Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, candidata PMP la președinție, a fost reținut de DNA în dosarul Microsoft, dosar care pare că descoase, cel puțin parțial, una dintre rețele de influență formate sub pojghița politicii în ultimii ani. Cocoș e acuzat că a primit 9 milioane de euro mită. Președintele Traian Băsescu, susținător activ al Elenei Udrea, a spus azi la Adevărul Live că a aflat despre implicarea lui Cocoș când dosarul a fost trimis la Parchet. Udrea, care a primit în urma partajului 460.000 de euro, a declarat pentru Gândul că nu ținea banii la comun cu fostul soț. În altă ordine de idei, tot la Adevărul, Traian Băsescu a spus că nici el nu e un admirator al sloganurilor de campanie ale Elenei Udrea. „Sunt riscante, lasă loc la interpretări”, a spus președintele.


 

Donațiile declarate oficial de candidați au fost anunțate astăzi de Autoritatea Electorală Permanentă. Pe primele două locuri sunt ACL, care a declarat donaţii totale de 2.360.939 de lei, și PSD-UNPR-PC, care a declarat 2.120.579 de lei. AEP a anunțat și care au fost subvențiile primite de partide de la stat în luna octombrie: PSD – 292.526 de lei, PNL – 203.284 de lei, PDL – 142.118 de lei.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>