Udrea, final de campanie

ad-1268

Text de Oana Sandu | Fotografie de Alexandra Dincă

În ultima zi Elena Udrea n-a mai zâmbit. La câteva minute după 21:00, Udrea, îmbrăcată în albastru-deschis, s-a așezat în fața politicienilor din PMP, atent aranjați înainte de consilierul său politic. În fața camerelor – fără zâmbetul din campanie; când triumfător, când naiv, când fără motiv, când arogant, când părintesc – a spus că a avut cea mai grea campanie electorală din ultimii 25 de ani.

Ca în multe alte discursuri și apariții în emisiuni TV, a explicat în discursul de nici cinci minute strategii de marketing electoral: „luarea electoratului de la Elena Udrea pentru că de ce acest electorat avau nevoie candidatul PSD și ACL”; „din păcate se votează în continuare pe blocuri mari, politice”.

„Mi-am atins ținta de locul 3, în ciuda unor atacuri mizerabile greu de imaginat chiar și de mine care de 10 ani înfrunt toate mizeriile din politică”. Mizerii, un cuvânt pe care l-a spus încă o dată spre final, încruntându-și privirea spre camere. A mulțumit susținătorilor din campanie: Traian Băsescu, Emil Boc și Cristian Diaconescu, ultimul fiind absent în campania sa.

A întors spatele când un reporter a întrebat-o pe cine va susține în turul doi. A plecat, iar Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, cel mai jovial politician care a stat în spatele ei în timpul discursului, a replicat rapid și protector: „Atât. Vă mulțumim”.

Luminile camerelor TV s-au stins la 21:13 în timp ce un cameraman comunica colegilor din din televiziune: „A plecat, gata, s-a dus în turnul ei de fildeș”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>